Fem roliga aktiviteter med hunden

juni 19, 2020 Posted in Uncategorized by Inga kommentarer

Hunden är en trogen följeslagare och människans bästa vän. Men förutom att vara ett fint sällskap i livet kan ni utveckla er relation och skapa härliga minnen tillsammans genom att göra roliga saker ihop. Här är fem roliga aktiviteter som du kan göra tillsammans med din hund.

Åk på solsemester

Alla mår bra av ett miljöombyte ibland, och även hundar kan nog längta efter sol, sand, hav och svalkande glassar då och då. Ta med hunden på solsemestern och utforska nya platser och dofter tillsammans. Tänk på att miljöombytet också kan vara stressande för hunden, så ta det i en varsam takt och se till att det finns tid för återhämtning i en trygg miljö, exempelvis på hotellrummet eller i husvagnen.

Spela på bingo.com

Låt hunden vara med och bestämma när du planerar betting odds på Unibet i helgen. Må det vara att slumpen kan visa sig lyckosam ibland, eller kanske har din hund siande egenskaper? Rita upp en karta med olika betting-alternativ och be hunden att bestämma nästa gång. Du kan använda kommandot ”visa” för att lära hunden att peka med nosen eller med tassen.

Simma ihop

Att simma ihop är en upplevelse utöver det vanliga. Många hundar vill att flocken ska vara samlad, och kanske särskilt i vattnet. Det kräver en viss försiktighet eftersom hunden har vassa klor, så se upp och låt inte små barn simma med hunden. Försök att lära hunden att den inte ska simma emot dig när ni är i vattnet.

Gå på långtur

Packa en klövjeväska med vattenflaskor och matsäck och ge er ut på långtur i skog och mark. Sätt er högt uppe på en vacker plats och njut av utsikten ihop. Många hundar tycker att det är roligt att få bära saker i en egen väska. Se till att vätskekompensera ordentligt och att turas om att bära vikten.

Åka skidor

Den som inte har provat att spänna en dragsele på hunden och ta en tur i längdspåret kan verkligen ha missat något. Alla hundar är inte lämpade som draghundar genom sin kroppskonstitution, men det kan vara roligt och utvecklande att testa en liten stund. Var försiktig och håll i hatten, för det kommer troligtvis att gå fort!