På den här bloggen publicerar vi artiklar om hundar i allmänhet och roliga tips och fakta i synnerhet. Våra artiklar är fokuserade på roliga aktiviteter och spännande fakta om hundar. Vi skriver även om hundar i allmänhet ur alla möjliga synvinklar – från historia till psykologi. Vi tycker att hundar är fascinerande och delar gärna med oss av nya rön och information om hundar.

Målsättning

Vårt mål är att inspirera hundägare till att ha roligt med sin hund och att förstå hunden ur dennes perspektiv. Vi vill också inspirera till ett roligare hundliv med variation och stimulans genom lekar och spännande aktiviteter. Här kan du få roliga promenadtips och förslag på lekar, men också råd och information. En hund som får tillräckligt med stimulans och nya utmaningar innebär en lycklig hund. En lycklig hund innebär i sin tur en lycklig hundägare – det går att ha roligt tillsammans och att lära sig många nyttiga saker på vägen. Vi vill komma bort från alla tråkiga måsten och istället se på de möjligheter som finns genom att se saker ur hundens perspektiv. Att vara en aktiv hundägare innebär att både vara ansvarsfull men också att komma med förslag på aktiviteter som gör livet roligare. Att hjälpa dig som hundägare genom att dela med oss av roliga idéer är något som vi verkligen vill.

Några goda råd

Vi ger ibland råd och tips vad det gäller hundar och att vara hundägare. Vi utgår från den erfarenhet som vi gärna vill dela med oss av. Vi rekommenderar dock att du alltid hör av dig till en veterinär eller en uppfödare om du är osäker på något som gäller din hund eller hundinköp. Om du till exempel är osäker på om din hund mår bra av att springa eller om du funderar på varför din hund har destruktiva beteenden är det alltid bra att prata med en professionell hundexpert. Du kan även hitta en mängd användbar information hos Svenska Kennelklubben och på Svenska Jordbruksverkets hemsida.

Trevlig läsning

Vi hoppas att du ska ha en trevlig läsning och att du kontaktar oss om det är något som du funderar över.